VÁLOGATOTT
FELKÉSZÜLÉS
ÖSSZEFOGLALÓ
Kettős győzelem Szlovénia ellen, két tolnai góllal

A magyar női futsal válogatott szeptember 11. és 15. között Nagykanizsán edzőtáborozott, a világbajnoki selejtezőre való felkészülés jegyében. Frank Tamás szövetségi kapitánytól 4 tolnai játékos kapott meghívót a keretbe: Deczki Vanda, Folk Zsuzsanna, Kiss Gréta és Wiesner Dalma. A program részeként nemzeti együttesünk két edzőmérkőzést is játszott Szlovénia legjobbjaival.

Az első találkozót szeptember 13-án Szlovéniában, Gornja Radgonában rendezték. Az első félidőben a magyar csapat játszott veszélyesebben, de gól egyik oldalon sem esett. A fordulást követően egy védelmi hibát kihasználva a szlovének szerezték meg a vezetést, ezt követően lányaink magasabb fokozatra léptek, előbb Kota Gabriella góljával sikerült egyenlítenünk, majd Wiesner Dalma duplájával és Gajzágó Flóra találatával fordítanunk, végül magabiztos magyar siker született.

A csapatok két nappal később - szeptember 15-én - újra megmérkőztek egymással, ezúttal már Magyarországon, Nagykanizsán. A játék képe nagyban hasonlított a péntekire. Az első félidőben a magyar csapat akarata érvényesült inkább, ám gól ezúttal sem született a szünetig. A fordulás után alig 4 perccel Gajzágó Flóra révén a magyar csapat szerezte meg a vezetést. A találkozó végén a szlovének mindent egy lapra téve megpróbálkoztak az 5-a-4 elleni játékkal is. Egy labdaszerzést követően Horváth Viktória használta ki könyörtelenül az üres kapus helyzetet, ezzel kialakítva a 2-0-ás végeredményt.

A két győzelem nagy lendületet adhat válogatottunknak az októberi világbajnoki selejtezők előtt, ahol a házigazda Bosznia-Hercegovina mellett Fehéroroszország és Norvégia ellen kell helytállniuk. A négyes torna első helyezettje jut tovább a csoportból az elitkörbe. A selejtezőre való utazás előtt a magyar együttes Szlovákiával játszik még egy edzőmérkőzést.

A páros mérkőzés alkalmával minden játékosunk pályára lépett és szerepelt sikeresen. Külön gratulálunk Wiesner Dalmának első válogatottbeli góljaihoz! Gratulálunk, büszkék vagyunk rátok! 💙🤍

Tolnai légió a válogatottban

Kiss Gréta, Wiesner Dalma, Folk Zsuzsanna és Deczki Vanda a válogatottban

🇸🇮 Szlovénia 🆚 Magyarország 🇭🇺 1-4 (0-0) Magyarország: Torma - Fülöp D., Krascsenics Cs., Horváth V., Gajzágó Cserék: Deczki - Tagyi, Wiesner, André, Folk, Kiss G., Nagy A., Kota, Varga A., Hardon, Ács ⚽️ Gólszerzők: Kota (26.), Wiesner (33., 39.), Gajzago (38.)

🇭🇺 Magyarország 🆚 Szlovénia 🇸🇮 2-0 (0-0) Magyarország: Deczki - Tagyi, Fülöp D., Horváth V., Krascsenics Cs. Cserék: Torma - Wiesner, André, Folk, Kiss G., Nagy A., Kota, Varga A., Hardon, Ács, Gajzágó ⚽️ Gólszerzők: Gajzágó (24.), Horváth V. (39.)

Ez is érdekelhet